Zámecký park | Veselí nad Moravou

Náš krásný veselský park … dříve místo vyhledávané minimálně dnes využívá plně svůj potenciál. Rozlehlý park plný zeleně a rybníků doplňuje řada dřevěných prvků v podobě laviček, houpaček či zvířátek. Od roku 2022 se v parku nachází také stezka s prvky z dílny Lesního světa. S dětmi se tak dozvíte více o životě v rybníce, jak se dlouho se v přírodě rozkládá špaček od cigaret či třeba banánová slupka, na pozorovatelnách budete hledat zvířátka. Přibalte sebou i papír a tužku na frotáže.

Celoroční občerstvení zajišťuje kavárna V parku, která je také místem kulturního dění a pořádají zde různé akce. Za kavárnou je klec s pávy Karlem a Klementýnkou. Mimoto si zde můžete nechat uspořádat piknik nebo vyzvednout kartičku a disky na discgolf. K parku neodmyslitelně patří i přírodní bludiště lemované vzrostlými javory. Zajímavých stromů je zde spousta – dechberoucí jsou platany, na podzim mam ráda žluté listy ginko biloby, mimo jiné tu nasbíráte i kaštany. V zimě pak můžete přikrmovat ptáčky – krmítka jsou rozptýlena po celém parku.

Součástí parku je i dodnes chátrající zámek, který se už bohužel zřejmě opravy nedočká. Procházku v parku doporučím určitě i s kočárkem nebo můžete vzít i odrážedlo! Park protíná cyklostezka, pozor tedy na kola.

V blízkosti parku se také nachází pěkné dětské hřiště u Sokolovny či na druhé straně pak vyžití v přístavišti Baťova kanálu, které je po zdařilé rekonstrukci a rovněž zde najdete hezké dětské hřiště.

Veselský park najdete i v našem e-booku

Pokud si chcete výlety s dětmi maximálně užít a mít je hezky naplánované, pak doporučuji náš e-book 16 rodinných výletů v okrese Hodonín, kde se zaměřujeme na top 16 výletních oblastí na Hodonínsku. Každý z výletů obsahuje tipy na řadu dalších míst + tipy na restaurace či kavárny. Se zakoupením ebooku automaticky získáváte i bonus každoroční aktualizace ebooku (vždy na jaře) a členství v soukromé skupině, kde sdílíme aktuální informace k jednotlivým výletům, akcím a dění v našem rodném okrese! Více o e-booku zde.

Naše fotogalerie z veselského parku

Komentáře